CV/filosofiUromager? Næh,det er mobilisten Moodie med "Flettet Fisk", lavet i 3 mm birke-krydsfiner, 1,5m høj. Letvægt og i miljøvenlig sammenhæng!

Sammenhæng er lige ordet for en mobilist med ideer udover det designmæssige... Sammenhæng mellem design, økosystemer og livstil!
Et marsvin og en bølge hænger sammen, og i mit design bliver de skåret ud af et enkelt stykke krydsfiner. Ideen og mobilen hænger sammen i huset. Holdninger hænger sammen med handlinger!

Uroer... altså mobiler... Ja, mobiliteten er livet selv! En mobilist skaber liv af det statiske! Og han ved at en af hjernens fundamentale evner er at skelne bevægelsesnuancer, en evne der betyder forskellen mellem liv og død i naturen.

At kunne skelne bevægelser er lig med overlevelse! Men når faren er overstået, begynder det hjernen mest af alt elsker -at bearbejde data fra sanserne! Derfor er mobiler slik for hjernen! Eller hvilesteder til overgearede rationaliteter! Skabt til at drille hjernen. Vældig munter-isk. Eller en god sags fokuspunkt...

Femte dimension! En dimension mere end bredden, dybden, længden og rotationen - det er her, jeg kan tage dig med - til noget kært - til en god sag at fokusere på - til realisering af kærlighedsaffæren mellem lys og skygge. Forbi det fysiske og ind i det åndelige - ind i en fri-for-tanken overraskelse af balancen!Jeg står i gæld til Alexander Calder, den store mobilist-opfinder fra USA, fordi han har delt sin barnlige urkraft med mig. Han gir mig frihed til at hænge som jeg vil, formgive som jeg behøver og frihed til at være åben over for små glæder og store udfordringer!

Jeg opdagede som langfarts-sejlende de umuligt komplekse verdener af lys og skygge: i riggen, i sol og byger, i månelysets illusioner, rullende dønninger og bølgeskum, konkyliens ældgammel spiral, delfinens glinsende adræthed, der kalder et smil frem i mig... eller en hval der blæser nuet i stykker og forsvinder.

Jeg står i gæld til teknologien for materialerne jeg vælger. Så enkelt som en god karton og så stærk, flexible og let som birke-krydsfiner, så ren og vedligholdelsesfri som rustfri stål, så hjerteharmonisk som irret kobber, så maritim som messing. Alle er plader, der kan skæres og bøjes i de mest "overfladiske" former i rummet, en ny slags mobile, med vægten på skiftende belysning og skyggevirkninger, komplekse kurver, og rytmisk opdeling af rummet.

Det er tanken der bevæger sig.